Една от най-популярните опери на Джакомо Пучини – Тоска, ще изпълни сцената

...
Една от най-популярните опери на Джакомо Пучини – Тоска, ще изпълни сцената
Коментари Харесай

Таня Иванова в "Тоска" на сцената на Бургаската опера

Една от най-популярните опери на Джакомо Пучини –  " Тоска ",  ще извърши сцената на Бургаската опера на  12‐и май от 19 часа.  Под вещата палка на маестро  Иван Кожухаров , ще бъде разказана една тъжна история с съдбовен край, който е апотеоз на същинските усеща и непредадено достолепие. Режисурата на „ Тоска “ е на  доцент доктор Александър Текелиев.




В ролята на красивата, горда и отстояваща силата на възприятията си Флория Тоска бургаската аудитория ще има удоволствието да види превъзходното сопрано  Таня Иванова /гост/.  Очарователната Таня Иванова е музата и дългогодишна спътница в живота и на сцената на незабравимия международен тенор Камен Чанев.

" Тази опера ми е обичана, обичана ми е и героинята, тъй като е многопластова, има развиване! Винаги съм се стремяла да пресъздам една по женствена Тоска, една доста влюбена и всеотдайна жена. Да, тя е ревностна в първо деяние, във второ деяние убива, в действителност тя е доста мощна жена, само че все пак е жена, постоянно я възпроизвеждам през призмата на женското, през чувствителността, на влюбена жена! Това е моята Тоска! ", показа оперната прима.   



 Като нейния обичан на сцената излиза тенорът  Даниел Дамянов,  солист на Софийската опера и балет. В облика на подлия Барон Скарпия ще се превъплъти  Марян Йованоски.  Той е солист и на Националната опера и балет в Скопие, Северна Македония. Като избягалия пандизчия Чезаре Анджелоти на сцената излиза басът  Диман Панчев.  

В спектакъла вземат участие оркестърът и хорът на Държавна опера – Бургас – с диригент  Невена Михайлова . Специални и мечтани посетители в спектакъла на Бургаската опера още веднъж са прелестните артисти от  Детски хор " Милка Стоева " под диригентството на  Милка Стоева

повече може да чуете в звуковия файл:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР